Fotoreportage AZ

Win een Haarlem fotokalender van Harro Jansz
‘Haarlem is zo mooi, ik weet niet waar ik kijken moet’

HAARLEM - “Het is een uit de hand gelopen hobby,’’ zegt Haarlemmer Harro Jansz over zijn passie voor fotografie. Menig Haarlemmer kent zijn foto’s die hij op de Facebookpagina: ‘Je bent Haarlemmer als...’ plaatst. Wegens de vele positieve reacties bedacht Harro iets leuks. Een echte fotokalender van onze prachtige stad. Haarlems Nieuwsblad mag drie gesigneerde kalenders weggeven! Leuk voor 5 december of voor de kerstdagen.
Selfies maken kan hij ook. Deze foto is genomen in Elswout (Foto: Harro Hansz)
“Vooral de ochtenden zijn het mooist. Ik sta er vaak bewust voor vroeg op om bepaalde situaties of momenten te fotograferen.” De 41-jarige Haarlemmer is van beroep onderwijsassistent maar als je zijn foto’s ziet denk je meer aan professionele fotograaf. ‘’Beeld inspireert mij mateloos,” vertelt Harro enthousiast. Het samenspel van componenten, de gelaagdheid, de compositie. Ik kan uren naar beelden kijken, het trek me gewoon.’’ Al sinds zijn tienertijd heeft hij altijd een camera op zak. Is het geen professionele dan is het wel een mobiel. “Chase Jarvis zei ooit: ‘de beste camera, is degene die je bij je hebt’. Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is de kunst om dingen te zien die anderen vaak niet zien. Ik ben er verslaafd aan.’’
De afgelopen jaren fietst de jonge vader bijna dagelijks door Haarlem om te fotograferen. “Deze stad heeft zoveel moois te bieden. Gebouwen, natuur en momentopnames. Ik wil graag het Haarlem van nu door de lens laten zien. En gezien de reacties op Facebook lukt het mij aardig.”
Een van de foto’s waar hij ontzettend veel reacties op heeft gekregen is de foto van de Schoterbrug bij nacht. In zijn Facebook post schrijft hij ook dat het midden in de nacht was toen hij deze plaat schoot. “Sommige beelden blijven maar in je hoofd hangen. Dan moet je het ook maar doen. Ook al is het ‘s nachts.’’
Prijsvraag
Omdat de foto’s echt fantastisch zijn, denk aan de Amsterdamse Poort, het Spaarne en Molen ‘De Adriaan’, schrijft Haarlems Nieuwsbladj een prijsvraag uit. Like de Facebookpagina van Haarlems Nieuwsblad en schrijf onder dit artikel waarom jij deze kalender wilt winnen. De drie winnaars krijgen bericht en staan vermeld in de krant van donderdag 29 november.
Behoor je niet tot de gelukkigen? Bestel de kalender dan voor slechts 15,- euro inclusief verzendkosten door een email te sturen naar harroskalender@outlook.com.
Artikel geplaatst op: 22 november 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen